Tuesday, April 6, 2010

Contoh Pemprosesan arnab - Roast Carcass



- Sembelihan arnab, sangat mudah tetapi kena pegang dengan kuat,sbb kaki arnab kuat.
- Sama dengan sembelihan haiwan halal yang lain.



- Dibiarkan sebentar,



- Mulakan dengan melapah pada bahagian kaki



- Seterusnya ke seluruh badan, dari bawah ke atas.



- Hampir siap



- Selesai dalam masa 25 minit tanpa membuang organ dalaman.



- Keadaan daging selepas dibuang organ dalam dan dibersihkan



- Bahagian Drum Stick



- Berat sebelum melapah adalah 2 kilogram



- Berat selepas melapah 1.5 Kilogram.



- Berat bersih adalah 1.2 Kilogram.
- Hampir 1 kilo adalah pembaziran.


Nota : Ini adalah arnab pedaging bukan pets.
Masak sup sangat sedap,..roaste lagi sedap.

Fresh from farm.
Halal produk.
Berminat hubungi kami.

1 comments:

Michael said...

Dear En. Yusof,

Glad to know you and read your blog. Not sure if you keen to transfer your blog to official website?

You can check out at www.epaper.com.my

Regards,
Michael Lim

Post a Comment