Thursday, February 18, 2010

Misi mencari baka arnab

Kepada semua penternak arnab diluar sana, kami mencari baka arnab yang berikut :

1. Californian
2. Champagne D'Argent
3. Florida White

Sila maklumkan kepada kami harga dan lokasi anda.
Ladang kami memerlukan muka-muka baru untuk tahun 2010.

Sekian.Wassalam.

7 comments:

Mohd Zulfadzly Bin Mohd Tumari said...

arnab baka california..but kebanyakannya dan dikacukkan...
Nak ker?
Harga seekor RM40 umur 1.5bulan..

tukang kebun said...

kacuk...?boley tengok dulu ka..sedara berada di area mana?

Networkers said...

Negara asal: Florida. Kacukan antara Dutch, Polish & New Zealand White. Warna putih tulin. Agak pendik, berbadan bulat. Berat 4-6 lbs agak2 berapa kg?

http://www.jphpk.gov.my/Malay/bakaarnab.htm

tukang kebun said...

hmm...takda berat sgt kan..kalau based kepada sedara punya fakta..1lbs lebih kurang 0.5 kg...saya rasa baka california lagi berat.

Mohd Zulfadzly Bin Mohd Tumari said...

Saya ada baka NZW, Flemish Giant dan Chinchilla. Kesemuanya berat umur 3 bulan boleh cecah 2kg. If nak boleh contact saya..

E-mail : putra_black@hotmail.com
H/P : 012-6075703
Blog : http://rabbitsworlds.blogspot.com

Anonymous said...

saya ada dua ekor arnab dewasa..bg sesape yg nak menternak arnab blh la amik..sekor lion head sekorg lg n.angora..asyik beranak je..tak larat nk jge..skg ni pun bunting lg..adoiyaiii...

harge rm350..dpt sangkar free..++ dpt arnab jantan biasa dewasa...( sempena chinese new year)..


call je: 0147455408

area sg.buloh..

Baby Panda said...

Ada jual arnab ke WhatsApp sy 0147469075

Post a Comment