Sunday, December 13, 2009

Teknologi Ladang

Selepas menjalankan beberapa research Beruas Agro Farm bercadang untuk mengembangkan lagi ladang arnab dengan menggunakan teknik perladangan pintar dan pemprosesan maju seperti salah satu ladang perternakan arnab yang terdapat di Australia.Ladang ini sangat mengkagumkan Tukang Kebun kerana mutu kebersihan,kecekapan,tenaga kerja dan produktiviti yang tinggi.Menjelang tahun 2012 Tukang Kebun berharap Beruas Agro Fam akan menjadi Pioneer kepada ladang arnab di Malaysia.Dan menjelang 2015 kami bercadang untuk mempunyai tempat sembelihan yang khusus,bilik operasi makanan organik, dan bilik saringan bulu.Diharapkan kepada rakan penternak dan persatuan yang mempunyai idea boleh kita berkongsi bersama.

Diantara gambar ladang di Australia spt berikut :

5 comments:

Farhana said...

Salam.. dan selamat bertemu, saya ingin mengalu-alukan kedatangan anda ke laman blog kami (http://www.riverstonerabbitfarm.blogspot.com/)(kg sungai batu) Kami ada menyediakan beberapa pilihan arnab yang cukup diminati orang ramai untuk dijadikan binatang peliharaan di dalam rumah. Arnab di bawah jagaan kami juga mempunyai sikap yang cukup manja, comel dan penyayang. Oleh itu apa tunggu lagi!! lawatilah laman blog yang kami juga sediakan untuk anda berbincang dan berdiskusi segala permasalahan di dalam ruangan yang di sediakan. Tq...

Anonymous said...

Semoga impian anda untuk merealisasikan teknologi kilang arnab akan berjaya dengan cemerlang.

Ezah Faezah said...

adakah pihak anda mahu membeli arnab saya kerana saya sudah tidak mempunya masa untuk menjaga hampir 30 ekor arnab yg dahulunya hanya sepasang..

nasheynash said...

Assalamualaikum, saya berminat nak beli arnab..
kalo hrga ok, sya nak beli..

nasheynash said...

boley email sye di sitinashey@gmail.com

Post a Comment